DEAD SPACE 3 PS3

Dead Sace 3

EA

Bild

Dead Space bilimkurgu ve shooter oyunlarına ilginç bir soluk getiren ve klasik olma yolunda emin adımlarla yürüyen başarılı bir yapım. Hayatımızda ’Uzayda korku diye bir kavram vardır’ bu filmlerde bile çok sık işlenir. Uzay insanoğlunun yakından görmediği nadir ortamlardan birisidir ve uzayın derinlikleri hayal gücü için inanılmaz olanaklar sunar. Dead Space uzayın derinliklerinde korku filmi gibi ilerleyen bir yapım.

Bild

Kahramanımız Isaac  bu yapımla üçüncü kez başrolde, uzayın derinliklerinde Necromorph isimli bir salgının nedeneni bulmak için yaptığı yolculukta uzay gemisi arızalanır ve bilmedikleri bir gezegene acil iniş yaparlar işte macera bundan sonra başlar. Tau Volantis isimli bu gezegende bir çok hurdalık bulunmaktadır ortam soğuk ve buzlarla kaplıdır. Karşınıza ilginç yaratıklar çıkacaktır, bu gezegende yaşayan ilginç yaşam formlarını yine ilginç tekniklerle öldürmek zorundasınız çünkü hem çok dayanıklılar hemde saldırma şekilleri bildiğimiz yaratıklara pek benzemiyor.

Bild

Bunun için eraftaki hurdalıklardan parçalar bularak silahlar geliştirmemiz gerekiyor. Oyunun en enteresan tarafı iki kişi oynanır hale gelmiş olması Isaac in yanındaki Carver’i bir arkadaşınız yönetebilir ama istemezseniz tek başınızada oynayabiliyorsunuz. Gezegenin ve oyunun atmosferi insanı biraz çıldırtacak halde yani Isaac yada Carver arada biraz kafayı yiyorlar nede olsa rahatsız ve oldukça korkunç bir atmosferdeler.  Bu nedenle bazen fikir ayrılığı yaşıyorlar aslında oyunun dönüm noktası burası, Bazen Isaac, hey Carver tut şunun ucundan dediğinde Carver delimisin orda bişey yokki diyebiliyor. İlk defa bu oyunda uygulanan bu teknik biraz tuhaf ama çok etkileyici iki oyuncu arasındaki iletişimi daha enteresan ve güçlü yapabiliyor.

Bild

Salgın için aradığınız çözüm bu gezegende ama bunu ancak gezegeni keşfederek bulabilirsiniz, inanılmaz bir coğrafya ve medeniyeti adım adım göreceksiniz özellikle yeraltı şehirleri görmeye değer. Ne olduğu belirsiz ama insana benzeyen düşmanlar karşısında altınıza yapma ihtimaliniz var. Gece ve iyi bir ses sisteminde oynamanızı tavsiye ederim sadece shooter olarak bakmayın çok rahatsız ortamlar göreceksiniz ve korkunun büyük bir bölümünü içinize oyunun sesleri salacak. Özellikle terkedilmiş yerleşim alanları çok fena çook.

Hinterlasse einen Kommentar